PDA

View Full Version : e cast on with plymouth poppin yarn?


knittywitty53
11-28-2010, 04:30 AM
I am having trouble with the cast on using this yarn. i know it has to be an e cast on:knitting:

suzeeq
11-28-2010, 10:02 AM
Why does it have to be that CO? You can use any of them, the type of yarn doesn't make a difference. Unless its just a couple of stitches, the e or loop CO is hard to knit into and always leaves extra yarn as you knit across the first row.

Jan in CA
11-30-2010, 02:59 PM
I agree with Sue. I hate that cast on and never use it other than for a few stitches in the middle of knitting, but sometimes not even then.

hyperactive
12-01-2010, 11:54 AM
I used to use it for bridging the thumb-hole on gloves. But since I know better now and I hate that extra yarn that cast on is history for me.
Why or for what project does it have to be the e-cast-on /loop cast on?

melmac51
12-07-2010, 01:11 AM
What in the world IS the e cast on?

...nevermind...just found it. It's the first one I ever learned.